Mijn eigen verjaardagstaart.

Afgelopen week was ik zelf jarig en bij jarig zijn hoort taart. Zelf ben ik dus gek op taart maar helaas denken mijn man en onze kinderen daar anders over. Die hebben het niet zo op zoet. Dus als er hier thuis dan iemand jarig is, grijp ik mijn kans om taart voor onszelf, of eigenlijk voor mijzelf, te maken en bepaal ik dus ook hoe de taart er van buiten uit ziet. Over de binnenkant mogen ze nog net mee beslissen maar de buitenkant is dus voor mij.

Dit zijn vaak de momenten waarop ik iets uitprobeer; een nieuwe smaak of techniek en zo kon het dus gebeuren dat onze jongste, een stoere BMX-er, bijvoorbeeld een keer een verjaardagstaart had met bloemetjes die ik met botercrème gespoten had! Niet echt cool natuurlijk….

Voor mijn eigen verjaardagstaart experimenteer ik er dus natuurlijk ook flink op los en dit jaar wilde ik weer iets nieuws uitproberen. Iets wat helemaal bij deze tijd past, stoer, industrieel, en niet teveel ‘gedoe’.

In mijn hoofd zat een taart waarvan men moest denken dat het een blok beton was.
Een beetje een ‘mindfuck‘ dus. Een jaar heb ik erover gedaan om erachter te komen hoe ik dat voor elkaar kon krijgen en het is gelukt:

Een taart met een stoere, industriële betonlook!

Natuurlijk wel een beetje mooier gemaakt met wat goudkleurige accenten. Het is tenslotte feest!

Oké, op een gegeven moment ben ik er dus over uit hoe de buitenkant eruit moet komen te zien maar de binnenkant is minstens zo belangrijk. Mijn motto is niet voor niets ‘Als het mes er eenmaal ingaat, is de mooiigheid eraf en moet het vooral lekker zijn!’

En dan zijn er weer keuzes… Een lekkere vanille cake of red velvet of frissere smaken als limoen of …..

De binnenkant van mijn eigen taart was uiteindelijk een lekkere chocoladecake, witte chocoladecrème, oreokruim en gezouten karamel! Natuurlijk alles zelf gemaakt. En oh wat was het lekker!!!

Loopt het water al door je mond en wil je ook zo’n mooie en lekkere taart? Neem dan gerust contact met mij op!

Groetjes, An

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *